Thursday, August 7, 2008

Страшен вирус мори българския народ...

"Невръстия" е научният термин, с който аз (повлияна от близък до мен източник) дефинирах напастта, измъчваща българина.
Знам, че звучи страшно, но в действителност никой заразен не е пострадал особено, страдат здравите и незаразени, сиреч невинните и свестни хора.

Поредната несправедливост, заявявам с ясната представа, че ще се повторя. Несправедливост е основната черта, с която се характеризира епидемията от невръстия.
Важен въпрос е кои възрастови групи са най-често засегнати. Тийнейджърите? Пенсионерите? Кърмачетата?!?НЕ! Това са хората уж излезнали от пубертета и повечето далеч от пенсионерските несгоди, и най-често тези, свързани с властта. Да! Фактите говорят сами за себе си:
- 6-ти вот на недоверие на правителството ( Добре ли е?) - кое правителство в цветущо здраве би го допуснало? -Ами....хммм....е....никое! Тройната коалиция е покосена от ужасната епидемия от невръстия, която взе да мутира и доведе до пълна олигофрения и кретенизъм, превръщайки демокрацията в свободия и безхаберие. Начини за борба с невръстията има, но никой не вярва, че съществуват, защото никой не е виждал подобни неща да се случват в България. Референдум или сваляне на правителството са явления от сънищата ни.

*** Малко история - последният референдум в България се провежда през 1971 г. за приемането на конституцията на НРБ***

Е, какво?От тогава са минали само 37 години, нека изчакаме още поне 63 г. и пак ще опитаме ;)
Та невръстията се оказа голяма гад, която билките и шаманите не я морят. Дори да имаше лек, никой нямаше да разбере, защото за управляващите невръстията е най-хубавото нещо в тая държава. По-добре тук, ние сме си свикнали, както се казва, живее се долу-горе. То и всяка година да сменяме правителства...кел файда (с което поздравявам Ахмед Доган - той чак от Турция дойде за малко невръстия), тъй като властта неизменно е свързана с невръстията, ей така по "default".
Друго важно нещо, което трябва да знаем е, че невръстията носи белезите на наркотичната зависимост, а именно...периодът на отрицание трае до гроб. Предизвиквам ви да отидете при нашия многоуважаван премиер и да му кажете "Добрый день, Сергей!У вас "невръстия" есть?" Сигурна съм, че той ще се развика защо му се подигравате и бързо ще ви прати по тъча. Е, това е отрицание, при вида на което всеки социален работник, занимаващ се със зависими хора, би се разплакал. За съжаление, не плачат само те, а и ние. Роним горещи сълзи, но за чий? Ако управляващите сами не пожелаят да изкоренят невръстията първо от себе си, а след това от системата, нищо друго не може да ги накара...най-много Международния съд за престъпления срещу човечеството, но и той горкият все още разнищва престъпниците от Втората световна война. Докато стигне до нас вече ще е все едно. България ще е опустошена от невръстията, външно хората ще изглеждат добре, но отвътре ще са ...овце. Питате се защо фермерите протестират? Еми може случайно покрай житото държавата да обърне внимание и на хората да го ева!!!
След изписаното дотук е логично да потърся виновник за този абсурд, да посоча някой, който е отприщил невръстията...аз обаче не виждам смисъл. Преди всичко въпрос на принципи и също така огромна отговорност е да виниш някой за такива сериозни обществени сътресения. Един от изходите е да кажа, че всички сме виновни, за това, което се случва...и ще бъда права. От друга страна мога да твърдя, че аз съм виновна за всичко и няма да съм права, но пък ще улесня всички с моето признание, защото най-добре се справяме с проблемите, когато виновникът сам си признае, иначе каузата е загубена. Прехвърлянето на вината е най-отвратителната черта във взаимотношенията между привидно интелигентните представители на обществото.Безумна наглост бе след всички скорошни събития кабинетът да твърди, че е добър, а тези в Брюксел - лоши. Е, поне не сме лицемерни!
И в настоящия момент отпускаме още време на властта да оправи бъкиите си, но както е казал Малкълм Форбс : " Времето винаги е недостатъчно, освен когато го излежаваш." Този афоризъм може да послужи за мото ( то се знае на кой).
За да обобщя...невръстията съществува, дори да не е със същото име, наричайте я както искате, лек няма или поне никой не търси, защото е по-удобно...
Въздухът е наситен с лъжи и измами, чревоугодничество и простотия, цветята тук миришат на мръсни стари банкноти, а облаците предвещават буря...

No comments: