Wednesday, September 11, 2013

Удали ли 6 ч.?!?/ 2

"Удари ли 6 ч.?!?" е рубрика за капиталистическото покръстване на една иначе фриволна душа, която разбра защо апокалипсисът идва в 6 ч.вечерта, как се броят часовете в дейстителност, как да осмисляш всичко, което ти се случва след 6 ч. PM и преди 6 ч.AM и...





Не знам дали от скоро изминалия 9-ти септември или от днешния 9/11, ама ми се яде творог с пелмени от Березка (нищо, че ги карат от Германия), сънувах Чебурашка от бъдещето и ..."Идиот" е руско произведение, за Бога. А всяка вечер заспивам точно под книгата, после ходи обяснявай...


Налегнаха ме училищните спомени и се замислих, че в гимназията учехме руска литература, но не си спомням кога горе-долу се е родил Лев Толстой, а за други от големите им класици се сещах приблизително в кой месец, защото винаги го обсъждахме със симпатичната учителка...и после осъзнах, че човекът не се е родил през учебната година и това е гад дем причината, товарищ! Та спорно е дали образователната система е много проблемна или изначално годината ни е програмирана кофти.


Някой мъдър човек беше казал, че при една прецизна система се атакуват следствията, а не причините; и докато борбата е само срещу следствията, никаква промяна не е възможна." И тук неусетно навлизам в една болна и вече леко досадна тема - по цял ден търся белезите за предстояща промяна и не ги виждам, попадам само на "Бареков: Правим политически проект за изваждане на ДПС, БСП и ГЕРБ от властта". E, отяде ми се всичко руско и вся, и все, 'дет се вика!


Но не мога да премина през темата за Толстой просто така, ще налея малко мъдрост:
"Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему." Тук само ще добавя, че нещастните семейства трябва да си приличат поне по едно, с което ще отегча приятелите си,... без бой за децата в неделя...жената - може!


A и на всичкото това отгоре, мотото на деня - "Със съветска помощ към по-добра дипломна работа!" Шега де, шега, Ragion K са готини, слушайте ги ;)


* * * * *

И най-ужасното е, че вината за всичко е в мене — вината е в мене, а аз не съм виновен.

No comments: